Nieuws

Nieuwe energiecoaches gezocht!

De gasprijzen zijn ongekend hoog. Vooral Hagenezen met een laag inkomen en een slecht geïsoleerde huurwoning vragen zich af of ze de energierekening komende winter kunnen betalen. Lijkt het u leuk om uw buren als vrijwilliger te helpen met advies en energiebesparende producten? Meld u dan aan voor de driedaagse opleiding tot energiecoach voor huurders. Bouwtechnische kennis is niet nodig.

In Den Haag zijn ruim 75 energiecoaches actief die hun buren helpen met tips om energie te besparen. Dat kunnen buren zijn met een koopwoning of een huurwoning. Bij een advies aan huurders nemen de energiecoaches meteen ook energiebesparende middelen mee, zoals ledlampen, tochtstrips en een waterbesparende douchekop.

Nu steeds meer mensen moeite hebben om de energierekening te betalen, zijn de Energiebank Den Haag en stichting Duurzaam Den Haag dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Iets voor u? Meld u dan aan voor een cursus in juli of augustus.

Energiecoach Ronny Gajadhar op bezoek in een huurwoning in Laak.

Energiecoach voor huurders

De gratis opleiding tot energiecoach voor huurders bestaat uit drie bijeenkomsten in juli en augustus. Hierna kunt u direct aan de slag. U heeft dan ongeveer één energiecoachgesprek per maand. Tijdens de opleiding leert u alles wat u nodig hebt om goed advies te kunnen geven. Het is niet nodig om vooraf bouwtechnische kennis te hebben.

Volg de gratis opleiding

Heeft u nog wat tijd vrij en wilt u uw buren helpen? Meld u dan aan! Er starten cursussen op 23 juli en op 16 augustus. Voor de cursus die op 23 juli start kunt u zich aanmelden tot 20 juli. Aanmelden voor de cursus van 16 augustus kan tot 10 augustus.

Meer informatie over de opleiding vindt u op de website van stichting Duurzaam Den Haag.

Foto’s: Arnaud Roelofsz