Nieuws

Meldpunt voor hindernissen bij verduurzamen

Heeft u aanpassingen aan uw woning of bedrijf gedaan om het pand te verduurzamen? En ondervond u problemen bij de aanvraag van een subsidie of vergunning? Dan kunt u dit melden bij het nieuwe Meldpunt hindernissen bij verduurzamen. De gemeente moedigt verduurzaming aan. We horen het graag als gemeentelijke regels u tegenwerken. 

Werken aan een klimaatneutrale stad

De gemeente moedigt het verduurzamen van woningen of bedrijf aan. Op die manier werken we met z’n allen aan een klimaatneutrale stad. De gemeente Den Haag heeft allerlei mogelijkheden om de inwoners van de stad hierbij te helpen. Meer informatie daarover vindt u op deze website.

Regels en voorwaarden

Tegelijkertijd zijn er regels en voorwaarden over wat er wel en niet mag in de stad. Soms werken die regels elkaar tegen – denk bijvoorbeeld aan regels voor welstand, energietransitie en monumentenzorg. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom hoort de gemeente graag wat uw ervaringen zijn. Met uw melding kan de gemeente de regels verbeteren.

Hou van je Huis

Heeft u direct hulp nodig bij het verduurzamen van uw pand? Neem dan contact op met de adviseurs van de gemeente/team Hou van je Huis.