Nieuws

Nieuw informatiepunt over duurzaam wonen

Hou van je Huis heeft een nieuw informatiepunt geopend in winkelcentrum Leyweg. Huiseigenaren, huurders en verhuurders kunnen hier binnenlopen voor advies over duurzaam woningonderhoud en het energiezuinig maken van hun woning. Door de hoge energieprijzen is hier veel behoefte aan.

Hou van je Huis is een informatiepunt van de gemeente. Er waren al vestigingen aan de Goudsbloemlaan en de Denneweg. Het derde informatiepunt is te vinden in winkelcentrum Leyweg (Leyweg 940J). Lees meer over de informatiepunten en de openingstijden op de pagina Hou van je Huis.

Opening hou van je huis winkel aan de Leyweg met wethouder Arjen Kapteijns.

Wethouder Kapteijns en belangstellende buurtbewoners bij de feestelijke opening op 11 maart.

Demonstratie koken op inductie

De opening is feestelijk gevierd met een demonstratie koken op inductie door chef-kok Pierre Wind. Verder was er een workshop energie besparen, waar ook wethouder Kapteijns aan meedeed. ‘Den Haag wil samen met haar inwoners stappen zetten richting een duurzamere toekomst, want alleen kunnen we dat niet’, aldus de wethouder. ‘Daarom ben ik trots om een plek zoals deze te openen, midden in het mooie Zuidwest.’

Gratis advies

De adviseurs van Hou van je Huis staan in winkelcentrum Leyweg klaar met gratis advies over bijvoorbeeld koken en wonen op schone energie, energie besparen, isoleren en mogelijke renovatieplannen van de sociale verhuurders. Ook bij het aanvragen van subsidie en geldzaken kunnen de adviseurs helpen. Er zijn allerlei subsidies mogelijk, bijvoorbeeld voor isolatie, groene daken en koken en wonen op schone energie. Ook voor verenigingen van eigenaars (VvE’s) zijn er regelingen.

Acties van de gemeente

Bij Hou van je Huis kunt u een gratis energiescan aanvragen en advies van een energiecoach. Ook zijn er interessante acties, zoals de Direct Bespaaractie. Via deze actie laat u gratis energiebesparende maatregelen bij u thuis installeren. Kleine maatregelen hebben vaak al veel effect op uw energierekening. Bekijk alle acties op de pagina Acties van de gemeente.