Nieuws

Duurzame apparaten met korting voor Ooievaarspashouders

Oude apparaten zoals koelkasten, wasmachines en vriezers gebruiken veel stroom. Dit zorgt voor onnodig hoge kosten. De gemeente wil Ooievaarspashouders helpen om energiezuinige producten te kopen. Hierdoor bespaart u energie en geld. Hoe ouder uw apparaat, hoe meer stroom u bespaart met een nieuw, energiezuinig exemplaar.

Als Ooievaarspashouder kunt u nu op nog meer apparaten korting krijgen met de Duurzame Cadeaukaart.  Vanwege het succes van de eerdere actie met koelkasten – er zijn ruim 1000 duurzame koelkasten gekocht – is de actie verlengd en uitgebreid met andere apparaten. Zo kunnen Ooievaarspashouders nu ook een duurzame wasmachine, stofzuiger, vriezer en refurbished iPad met korting kopen.

Blij met nieuwe koelkast

Anand Lachman (48) uit Loosduinen heeft met zijn cadeaukaart een nieuwe koelkast gekocht. Zijn 20 jaar oude energieslurpende koelkast was wel aan vervanging toe. Anand: ‘Je moet er wel geld voor over hebben. Het is toch een flink bedrag.’ Hij bedacht zich dan ook geen moment toen hij de cadeaukaart kreeg aangeboden via de Ooievaarspas. ‘Ik had helemaal mazzel, want de koelkast die ik mooi vond, was ook nog eens in de aanbieding.’

Anand Lachman kocht met korting een nieuwe, energiezuinige koelkast.

Kortingen tot 250 euro

De Duurzame Cadeaukaart geeft een korting van:

  • € 250 op een koelkast met energielabel A, B of C of tafelmodel D met een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh.
  • € 250 op een vriezer met energielabel A, B of C of tafelmodel D met een jaarlijks verbruik van minder dan 150 kWh.
  • € 150 op een wasmachine met energielabel A.
  • € 50 op een stofzuiger met een jaarlijks verbruik van minder dan 30 kWh.
  • € 50 op een refurbished iPad.

U kunt per apparaat de korting maar één keer aanvragen. Het energiezuinige apparaat wordt gratis thuisbezorgd en uw oude apparaat wordt gratis meegenomen.

Voor wie?

Alle inwoners van Den Haag met een geldige Ooievaarspas kunnen eenmalig de Duurzame Cadeaukaart aanvragen.

Duurzame Cadeaukaart aanvragen

U kunt de cadeaukaart tot 31 december 2023 aanvragen op de website Duurzame Cadeaukaart. U vindt hier ook meer informatie over de actie.