Nieuws

Duurzame apparaten met korting voor Ooievaarspashouders

Oude apparaten zoals koelkasten, wasmachines en vriezers gebruiken veel stroom. Dit zorgt voor onnodig hoge kosten. De gemeente wil Ooievaarspashouders helpen om energiezuinige producten te kopen. Hierdoor bespaart u energie en geld. Hoe ouder uw apparaat, hoe meer stroom u bespaart met een nieuw, energiezuinig exemplaar.

Als Ooievaarspashouder kunt u nu op nog meer apparaten korting krijgen met de Duurzame Cadeaukaart.  Vanwege het succes van de eerdere actie met koelkasten – er zijn ruim 1000 duurzame koelkasten gekocht – is de actie verlengd en uitgebreid met andere apparaten. Zo kunnen Ooievaarspashouders nu ook een duurzame wasmachine, stofzuiger, vriezer en refurbished iPad met korting kopen.

Blij met nieuwe koelkast

Anand Lachman (48) uit Loosduinen heeft met zijn cadeaukaart een nieuwe koelkast gekocht. Zijn 20 jaar oude energieslurpende koelkast was wel aan vervanging toe. Anand: ‘Je moet er wel geld voor over hebben. Het is toch een flink bedrag.’ Hij bedacht zich dan ook geen moment toen hij de cadeaukaart kreeg aangeboden via de Ooievaarspas. ‘Ik had helemaal mazzel, want de koelkast die ik mooi vond, was ook nog eens in de aanbieding.’

Anand Lachman kocht met korting een nieuwe, energiezuinige koelkast.

De Duurzame Cadeaukaart geeft een korting van:

  • € 250,- op een koelkast met energielabel A, B of C of tafelmodel D met een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh.
  • € 250,- op een vriezer met energielabel A, B of C of tafelmodel D met een jaarlijks verbruik van minder dan 150 kWh.
  • € 150,- op een wasmachine met energielabel A.
  • € 50,- op een stofzuiger met een jaarlijks verbruik van minder dan 30 kWh.
  • € 50,- op een refurbished iPad.

U kunt per apparaat de korting maar eenmalig aanvragen. Het energiezuinig apparaat wordt gratis thuisbezorgd en uw oude apparaat wordt gratis meegenomen.

Voor wie?

Alle inwoners van Den Haag met een geldige Ooievaarspas kunnen eenmalig de Duurzame Cadeaukaart aanvragen.

Duurzame Cadeaukaart aanvragen

U kunt tot 31 december 2022 de Duurzame Cadeaukaart aanvragen. Op de website van de cadeaukaart leest u meer over de actie.