Nieuws

Haagse jongeren maken zonnepanelen schoon

Nelis Company is een landelijk en sociale onderneming in facilitaire dienstverlening. De Haagse jongeren die ze opleiden maken de zonnepanelen schoon op daken van bedrijventerrein Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek (ZKD).

Fokko Mellema is parkmanager van bedrijventerrein ZKD en zocht een bedrijf voor het onderhoud van zonnepanelen. Hij wilde een lokale organisatie inhuren voor het reinigen van de panelen en kwam al snel uit bij Nelis Company. De jongeren die ze opleiden zijn getalenteerd en gemotiveerd maar hebben wat hulp nodig om aan werk te komen. Fokko: ‘Wanneer je als ondernemer je zonnepanelen door Nelis laat reinigen zorg jij ervoor dat dit talent weer aan de slag kan.’ Zijn doel is om dit jaar 60.000 m² zonnepanelen op de daken van de in totaal 470 bedrijven te installeren. Die panelen moeten ook allemaal schoongemaakt worden.

Het dak van Blok’s Draadvorm ligt al vol met zonnepanelen die de medewerkers van Nelis schoonmaken. Bekijk het filmpje van Nelis:

Onderhoud van zonnepalen

Het schoonmaken en onderhouden van zonnepanelen is erg belangrijk. Schone panelen laten meer zonlicht door en kunnen daardoor optimaal elektriciteit opwekken. Meer informatie op www.nelis.company