Nieuws

Dit zijn de Haagse Energie Toppers 2022!

Vandaag zijn de winnaars gekozen van de derde editie van de Energie uit de wijk Challenge. Maar liefst dertien bewonersinitiatieven streden om de titel Haagse Energie Topper 2022. Zij willen in 2022 de overstap naar schone energie maken in hun wijk, buurt of straat.

De winnaars van de Energie uit de Wijk Challenge 2021-2022

Een onafhankelijke jury onder leiding van meteoroloog en klimaatambassadeur Helga van Leur koos vandaag de zeven winnende initiatieven. Zij ontvangen in totaal 246.685 euro subsidie en ondersteuning van experts bij de uitvoering van hun project. Ze moeten binnen één jaar tastbare resultaten behalen.

Dit zijn de winnaars:

Presentaties aan de jury

Dertien geselecteerde bewonersinitiatieven presenteerden hun project vandaag vanuit het stadhuis aan de jury – die online aanwezig was. Ook Liesbeth van Tongeren, wethouder Duurzaamheid, Milieu en Energietransitie, was van de partij. “Samen maken we Den Haag klaar voor de duurzame toekomst. Het is zo ongelofelijk inspirerend om te zien dat deze mensen ondanks corona bij elkaar komen, samen met een plan komen en wij ze op weg kunnen helpen. Daar wordt de hele stad beter van”, aldus de wethouder.

Ook steun voor de verliezers

Ook de bewonersinitiatieven die niet zijn uitgeroepen tot Energietopper leveren een belangrijke bijdrage aan de overstap naar een stad op schone energie. Zij worden door de gemeente met advies op weg geholpen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze en vorige edities van de challenge op Energie uit de wijk Challenge.