Nieuws

Gemeente lanceert vernieuwd Datalab Energietransitie  

Informatie opzoeken over het energiegebruik in uw wijk? Bekijken met welke vorm van duurzame energie uw wijk verwarmd kan worden in de toekomst? Het kan allemaal in het vernieuwde Datalab Energietransitie.

Het Datalab Energietransitie is vernieuwd. Het ontwerp van de website is verbeterd en er is nieuwe informatie toegevoegd over uw wijk. Deze informatie helpt u bij de keuze voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen.

Deze kaart laat zien waar al zonnepanelen liggen, maar ook welke lege daken hiervoor geschikt zijn.

Nieuwe informatie over de energietransitie

Het Datalab heeft allerlei stadskaarten. Op de nieuwe 3D-kaart van Laak Centraal is bijvoorbeeld te zien waar kabels en leidingen in de grond liggen.  Andere kaarten laten zien welke gebouwen van woningbouwcorporaties al zonnepanelen of groene daken hebben. Nieuw zijn verder de wijkpaspoorten. Hier vindt u informatie over hittestress in uw wijk, maar ook over pandtypen en het energielabel van gebouwen. Dit kan het gesprek met uw buren openen over de mogelijkheden om samen een pand te verduurzamen.

Datalab maken we samen met  de stad

Datalab Energietransitie blijft in ontwikkeling. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar komt over gebouwen waar duurzame maatregelen zijn genomen verwerkt de gemeente die in het Datalab. Bewonersgroepen in Bezuidenhout verzamelen momenteel bijvoorbeeld informatie over woningen in hun wijk om te bepalen of ze gezamenlijk dubbel glas, zonnepanelen, isolatie of groene daken kunnen inkopen. Die informatie delen ze ook met de gemeente.

Help mee om het Datalab te verbeteren

Heeft u een vraag of een idee waarmee we het Datalab Energietransitie kunnen verbeteren? Stuur dan een e-mail naar datashop@denhaag.nl.