Nieuws

Energie uit de wijk Challenge 2021-2022 van start

Voor het derde jaar op rij organiseert de gemeente de Energie uit de wijk Challenge. Elke inwoner van Den Haag kan een idee indienen om de eigen straat, buurt of wijk te verduurzamen. Er is €500.000 beschikbaar voor de winnende energieprojecten: de Haagse Energietoppers 2022!

Deelnemers van de challenge in 2020 in het Valkenboskwartier.

Wat is de challenge?

De challenge daagt bewoners uit zelf met ideeën te komen die ze ook zelf kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld een energie opwekkende kas op het dak of verticale zonnepanelen. De enige eis is dat er binnen twaalf maanden iets ontstaat wat je kan aanraken.

Inwoners aan het roer

‘Mensen kennen hun eigen straat, buurt of wijk het beste en zien daar kansen om energie te besparen of om zelf en samen schone energie op te wekken. Als men dan met enthousiaste buren en wijkgenoten een plan heeft opgesteld is vaak de vraag: ”en nu? Hoe komen we van papier naar project?”. Goede ideeën blijven vaak op de plank liggen. Daarom een challenge die inwoners aan het roer zet.’ aldus wethouder Van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie).

Inschrijving vanaf 9 september

Op 9 september start de inschrijving en is er een online kick-off bijeenkomst met de jury, de wethouder en deelnemers van vorige challenges. Inwoners kunnen vragen stellen en tips krijgen voor het indienen van een kansrijk voorstel.

Inschrijven kan tot 15 oktober. Daarna volgt een voorselectie van de projecten en worden de plannen gepitched aan, en beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Meer informatie

Benieuwd of uw idee in aanmerking komt voor de Energie uit de wijk Challenge 2021-2022? Lees hier alles over op de pagina van de challenge.