Duurzaam onderhoud voor kleine VvE's nu nog betaalbaarder

Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag versoepelt haar voorwaarden en heeft een nieuwe website. Alles om het kleine VvE’s in Den Haag nog makkelijker te maken om (achterstallig) onderhoud aan te pakken. Door direct een verduurzamingsslag te slaan, blijven de maandelijkse kosten vaak gelijk. ‘Het betaalbaar maken van onderhoud én verduurzamen voor VvE’s, dat is de kracht van het fonds’, aldus fondsmanager Nico van Est. Met de VvE-lening Den Haag wordt prettig en comfortabel wonen werkelijkheid. 

Verduurzamen én onderhoud
Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag maakt duurzaam onderhoud betaalbaar en verstrekt de VvE een lening om (achterstallig) onderhoud te financieren. Daaronder vallen onder andere schilderwerk, vervanging van balkons, hang- en sluitwerk, kleine reparatiewerkzaamheden aan bijvoorbeeld daken en goten en ander soort onderhoud. Naast onderhoud is de lening bedoeld voor de verduurzaming van de VvE, door bijvoorbeeld te investeren in dak- of vloerisolatie, zonnepanelen of een van de andere 20 energiebesparende maatregelen. De VvE-lening Den Haag maakt het financieel mogelijk onderhoud met verduurzamen te combineren, met als gevolg een lagere energierekening. 

Verspoelde voorwaarden
Het Duurzaamheidsfonds is speciaal bedoeld voor VvE’s met maximaal 7 appartementen, die aan de slag willen met (achterstallig) onderhoud en het verduurzamen van hun appartementengebouw, maar daarvoor hun spaargeld niet willen of kunnen inzetten. Om het voor meer kleine VvE’s aantrekkelijk te maken, heeft het fonds haar voorwaarden versoepeld. Zo hoeft een VvE niet meer langs een notaris, is er een extra lange looptijd toegevoegd van 20 jaar en kan een VvE zelf het gewenste leenbedrag koppelen aan een looptijd van 10, 15 of 20 jaar. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse lasten. 

Nieuwe website
Het fonds heeft ook een nieuwe website. Dit wordt de online plek voor informatie rondom de VvE-financiering, de voorwaarden, voorbeeld projecten van VvE’s en meer. ‘We zijn erg blij met deze digitale ontwikkeling en willen vooral een verlengstuk zijn met alle beschikbare informatie vanuit de VvE-Balie. We doen dit echt samen’, aldus Nico van Est, fondsmanager bij SVn en verantwoordelijk voor het VvE-fonds Den Haag. 

VvE-balie als verbinder
Het VvE-fonds Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag en draagt bij aan de kwaliteitsverbetering én het verduurzamen van VvE’s in Den Haag. Met de oprichting van dit fonds hoopt de gemeente Den Haag woningeigenaren aan te moedigen om met de VvE aan de slag te gaan. 

De VvE-Balie Den Haag, onderdeel van Hou van je Huis, helpt Haagse VvE’s bij het activeren van hun VvE en het realiseren van duurzaam woningonderhoud. Om als VvE inzicht te krijgen in het noodzakelijk woningonderhoud en duurzame verbeteringen biedt de gemeente Den Haag VvE’s ook subsidie voor een Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP). 

Lees meer informatie over het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag op de nieuwe website: www.vvefondsdenhaag.nl.