Duursaam Benoordenhout in de race voor Galjaardprijs

Op 29 oktober gaat stichting Duursaam Benoordenhout de strijd aan met 4 andere finalisten voor de Galjaardprijs 2020. De finalisten zijn geselecteerd uit 26 inschrijvingen en zijn gekozen door de vakjury vanwege de meest inspirerende aanpak van communicatie in het publieke domein.

Stichting Duursaam Benoordenhout is genomineerd vanwege haar aanpak in de wijk met betrekking tot de energietransitie. ‘Duursaam, met alle bewoners in onze wijk, staat bij ons voorop’, zegt Evert van Holthoorn, bestuurslid van de stichting. ‘Met de stichting willen we bewoners zoveel mogelijk betrekken bij de ontwikkeling van een energieplan voor de wijk. Dit jaar willen we met 1400 huishoudens contact leggen om te praten over de verduurzaming van de warmtevoorziening. Het is extra mooi dat we nu de kans krijgen om ons initiatief te delen via het platform van de Galjaardprijs.’

Wijkenergieplan 
In het energieplan voor de wijk staat hoe Benoordenhout van aardgas zal overgaan op duurzame warmte. Stichting Duursaam Benoordenhout werkt hiervoor samen met inwoners, de wijkvereniging, gemeente en experts van Tauw, Tygron en Beaumont communicatie.


Evert van Holthoorn samen met Josee van Eijndhoven, ook bestuurslid van Duursaam Benoordenhout

De Galjaardprijs
De Galjaardprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie. Om genomineerd te worden voor de prijs, moet het initiatief aan 3 criteria voldoen: het moet inspirerend zijn voor vakgenoten, een innovatieve aanpak hebben en het initiatief moet impact bereiken met het resultaat. Het initiatief van stichting Duursaam Benoordenhout voldoet aan al deze 3 criteria.

Vakjury en publieksprijs
De uiteindelijke winnaar van de Galjaardprijs zal gekozen worden door een vakjury. De vakjury bestaat uit 5 juryleden, waaronder de winnaar van de prijs van vorig jaar. Op 29 oktober reikt de jury de prijs uit aan 1 van de finalisten. Daarnaast is er ook een publieksprijs te winnen. Wilt u stemmen op het initiatief van Duursaam Benoordenhout? Houd de website van de Galjaardprijs in de gaten om te weten wanneer de stembussen open gaan. Neem ook eens een kijkje op de website van Duursaam Benoordenhout.