Nieuws

Mogen we u wat vragen?

In januari is het project Duurzame Inspiratie voor Scheveningers gestart. Paulien Bakker, inwoonster van stadsdeel Scheveningen en werkzaam bij stichting Narare, zoekt hiervoor inwoners uit de oude straten en buurten van het oude Dorp, Havenkwartier en van Duindorp die zich graag laten interviewen over het verduurzamen van de eigen woning.

Het project Duurzame Inspiratie voor Scheveningers is opgezet om reële voorbeelden aan te dragen van verduurzamingsprojecten die burgers in hun eigen woning aanpakten. Door middel van interviews verzamelt Paulien ervaringen van bewoners. Welke duurzame aanpassingen zijn in het huis gedaan? Op basis waarvan zijn bepaalde keuzes gemaakt? Wat gaf de doorslag? En van welke duurzame aanpassingen is tóch afgezien? Hoe zit dit eigenlijk technisch in elkaar, wat zijn de kosten en wat levert het eigenlijk op?

Ook de installateurs en andere deskundigen die hebben geholpen een woning te verduurzamen, worden geïnterviewd. De interviews worden gefilmd en na toestemming van de geinterviewden aangeboden aan de gemeente Den Haag, Gasvrij Scheveningen en aan Muzee Scheveningen.

Interesse?
Woont u in Scheveningen en heeft u iets aan uw woning verduurzaamd? En wilt u graag vertellen over uw ervaring? Neem dan contact op met Paulien Bakker, de projectleider van dit project. U kunt meedoen als u een eigen woning heeft (huur/koop/VVE). Paulien is te bereiken via info@narare.nl van stichting Narare.

Het project wordt ondersteund door de gemeente Den Haag vanuit de subsidieregeling ‘duurzame wijkactie’ en daarnaast ook door een duurzaamheidstoelage vanuit de portefeuille van wethouder Duurzaamheid, Milieu en Energietransitie.