Nieuws

Denk mee over de energietransitie in Ypenburg

Stichting HWY helpt inwoners van Ypenburg op weg met verduurzaming van de woning en organiseert een online informatiebijeenkomst. Doet u mee?

Tegenwoordig praat iedereen over de energietransitie, het terugdringen van gasverbruik en het verlagen van de CO2-uitstoot. Maar wat betekent dit voor u als bewoner in Ypenburg? Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg (HWY) organiseert een online bijeenkomst waar u wordt bijgepraat over deze onderwerpen en u hierover in gesprek kunt gaan.

Wanneer
Op woensdag 21 april om 20.00 uur.

Inhoud van de online bijeenkomst
De online bijeenkomst is gesplitst in twee delen.

Tijdens het eerste deel hoort u meer over de lopende projecten. Onder andere over zonnepanelen op het dak van Lyceum Ypenburg, besparen door het ventileren van de woning en over het verwarmen van huizen door een andere bron dan aardgas.

Tijdens het tweede deel van de online bijeenkomst wordt ingegaan op de samenwerking tussen alle betrokken partijen (bewoners, gemeente, energieleverancier) en welke warmtebronnen er beschikbaar zijn. Ook wordt besproken hoe een woning klaar gemaakt wordt ten gunste van de energietransitie.

Aanmelden
Aanmelding is niet nodig. De link kunt u vinden op de website www.duurzaamypenburg.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie over stichting HWY en energiebesparingsadviezen.

Voor vragen over de online informatieavond kunt u mailen naar dagvandewarmte@gmail.com.

Meer over HWY
De Dag van de Warmte wordt georganiseerd door Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg (HWY). HWY is een onafhankelijke stichting voor en door bewoners, die zich inzetten voor een CO2-neutrale wijkverwarming in 2025. De wijkverwarming die gebruikt wordt in Ypenburg wordt met aardgas verwarmd. Hierbij komt CO2 vrij. Het doel is om voor 2025 een wijkverwarming te hebben die gevoed wordt met duurzame energie en toch betaalbaar is voor de bewoner.