Nieuws

Dakcoaches gezocht

Op 30 november start een nieuwe opleidingsronde voor dakcoaches. Wilt u meewerken aan het vergroenen van de daken van onze stad?  Meld u dan aan voor de opleiding en word dakcoach!

Dakcoaches Anne Krijger en Lars Nanninga

Wat leert u in de opleiding over groene daken?

Tijdens drie trainingsavonden leert u alles over groene daken. De trainingen worden verzorgd door Rooftop Revolution. In de eerste training krijgt u de basiskennis. Weet u al iets over groene daken? Dan is dit uw kans om uw kennis op te frissen. Heeft nu nog geen idee wat groene daken zijn? Geen probleem, in de eerste training wordt nog niet van voorkennis uitgegaan.

De andere twee trainingen gaan dieper de inhoud in. Hoe is een groen dak opgebouwd? Wat zijn de voor- en nadelen van groene daken? Welke typen groene daken bestaan er? Is er subsidie voor? Waarmee moeten bewoners die een groen dak willen rekening mee houden? Hoe kunt u hierbij ondersteunen?

Een duurzaam dak in de Bomenbuurt

Datum en tijd

  • Dinsdag 30 november om 19.00- 21.00 uur
  • Dinsdag 7 december om 19.00 -21.00 uur
  • Dinsdag 21 december om 19.00 -21.00 uur

De Haagse Energiebesparingsaanpak

Dakcoaches kunnen na hun training ook de basisopleiding tot energiecoach volgen. Tijdens deze opleiding leren deelnemers over zonnepanelen, isoleren en gespreksvoering. Daarna zijn nog verdiepingstrainingen mogelijk. Deze trainingen vallen onder de Haagse Energiebesparingsaanpak (HEBA). Meer hierover leest u op de pagina van de stichting Duurzaam Den Haag.

Aanmelden voor de training

Lijkt het u het leuk om dakcoach of energiecoach te worden en mee te werken aan een duurzame stad? Meld u dan aan voor de training via dakenjacht@denhaag.nl.