Nieuws

Bijna 10 miljoen subsidie voor zonnepanelen in Den Haag

89 projecten voor zonnepanelen hebben in de voorjaarsronde voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) van de Rijksoverheid een totaal van 10 miljoen euro toegekend gekregen. De subsidie wordt door bedrijven gebruikt om zonnepanelen op daken te plaatsen. De hoeveelheid duurzame elektriciteit die hiermee geproduceerd kan worden is genoeg voor 5500 huishoudens – ruim genoeg voor een wijk zoals de Vruchtenbuurt.

Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie): ‘Dak voor dak wordt Den Haag duurzamer. Haagse inwoners en bedrijven willen wel en zijn al volop aan de slag. Elk geschikt dak gaat vol met panelen, wordt groen of als dat niet kan, wit geschilderd. Met deze subsidie komt dat weer een stukje dichterbij.’

Solar City Den Haag 
De gemeente werkt samen met bedrijven in het project Solar City Den Haag en hoopt daarmee dakeigenaren en investeerders aan te moedigen om de SDE ++-subsidie aan te vragen. Ook helpen ze bij het doorlopen van alle stappen van de aanvraag. Via een gratis online dakscan krijgen ondernemers binnen een kwartier advies over de mogelijkheden op hun bedrijfsdak. SolarCity Den Haag verzorgt daarnaast advies met een quickscan of haalbaarheidsonderzoek. Voor de eerste 50 quickscans of haalbaarheidsonderzoeken via SolarCity Den Haag vergoedt de gemeente Den Haag de helft van de kosten.

In het najaar van 2020
Van 24 november tot 17 december 2020 is het weer mogelijk om SDE++ subsidie aan te vragen.