Nieuws

6 buurten in Den Haag werken samen aan groene daken

De actie ‘Samen aan de slag met een groen dak’ is in volle gang. Naar verwachting gaat de actie meer dan 3.000 vierkante meter groen dak opleveren! U kunt nog meedoen. Kijk snel of uw buurt deelneemt en tot wanneer u zich kunt inschrijven.

In een aantal wijken in de stad krijgen buurtbewoners gratis begeleiding bij de aanleg van een dak dat begroeid is met planten. De gemeente heeft Green2live en Rooftop Revolution ingehuurd om buurtbewoners te begeleiden. Door samen met buren aan de slag te gaan ontstaan er sneller grote groene oppervlaktes in de stad. Daarnaast is het voordeliger in de prijs om het samen te doen en is het nog leuker ook.

Meer natuur in de stad

Een groen dak geeft koelte, houdt regenwater langer vast en dempt geluid. Misschien wel het belangrijkste is dat het zorgt voor meer mooie natuur in de stad. Op sommige daken worden alleen sedumsoorten aangebracht, op andere daken gaan straks allerlei soorten planten groeien. In een paar wijken wordt het groene dak ook gecombineerd met zonnepanelen.

In Loosduinen zien de daken er straks zo uit.

Aan de slag in het Regentessekwartier

Afgelopen weekend gingen de eerste bewoners aan de slag op hun dak in het Regentessekwartier. Sommigen legden het groen zelf aan, anderen schakelden de hulp in van een dakhovenier. Woont u in het Regentessekwartier en wilt u nog meedoen? Sluit u dan aan bij de actie in het (naastgelegen) Valkenboskwartier.

Aan de slag in de overige wijken

In de andere wijken waar bewoners meedoen aan de actie zijn de voorbereidingen in volle gang. In de meeste wijken is al een online informatieavond geweest, maar is het nog wel mogelijk om in te schrijven. Neem contact op met de organisatie via onderstaande links en schrijf u snel in!

  • In Belgisch Park kunt u zich nog aanmelden tot en met 7 september.
  • In Bezuidenhout kunt u zich nog aanmelden tot en met 7 september.
  • In de Bomen- en Bloemenbuurt kunt u zich aanmelden tot en met 7 september.
  • In het Valkenboskwartier kunt u zich aanmelden tot en met 4 september.
  • In Loosduinen is er op 23 augustus een online informatieavond. U kunt zich aanmelden voor de actie tot en met 4 september.

Medewerkers van Green2live voeren onderhoud uit op groene daken in Scheveningen.

Ook interessant