Nieuws

Huurders Staedionflat koken voortaan op inductie

Alle 56 huurwoningen van de Staedionflat aan de Meppelweg in Den Haag Zuidwest zijn overgestapt op gasloos koken. De huurders kregen een inductieplaat en een nieuwe inductiepannenset cadeau. Ook voerde de woningcorporatie renovatie- en isolatiewerk uit, zonder de huur te verhogen. Dit zorgt voor meer comfort in de woning en een lagere energierekening.  

Wethouder Martijn Balster (links) en Gijsbert Van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion

Bewoners zijn enthousiast over inductiekoken

Voor de overstap naar inductiekoken heeft netwerkbeheerder Stedin de kookgasaansluiting in elke woning afgesloten en aanpassingen in de meterkast gedaan. De bewoners kregen van tevoren uitgebreide informatie over de verandering. Bijna iedereen is enthousiast over de nieuwe manier van koken.

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Zuidwest is een van de groene energiewijken van Den Haag. Dit zijn wijken die voorop lopen in de overstap naar schone energie. De gemeente krijgt vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken een bijdrage van het Rijk om bestaande woningen aardgasvrij te maken. De overgang op inductiekoken is hierbij een belangrijke stap.

Naast de Staedionflat staan er nog vijf appartementencomplexen in dit gebied. Dit zijn huur- en koopwoningen met een Vereniging van Eigenaren (VvE). Staedion en de gemeente werken intensief samen om ook voor deze complexen de overstap naar schone en duurzame energie te realiseren.

Duurzame toekomst

De VvE’s binnen deze complexen krijgen ondersteuning en advies van de gemeente bij het verduurzamen. Ook kunnen zij in aanmerking komen voor speciale subsidies voor VvE’s. In de komende jaren volgt aansluiting op het warmtenet en dan zijn deze inwoners in dit gebied klaar voor een duurzame toekomst in een aardgasvrije wijk.