Hulp van het Klimaatfonds

Het is slim om met de VvE gezamenlijk zonnepanelen te plaatsen. Dat scheelt tijd en uitzoekwerk en je kunt elkaar motiveren. Dat dachten ook Bulent en Kenan uit Moerwijk. Zij hebben met alle leden van VvE De Achterplaats 52 zonnepanelen geplaatst – met behulp van het Klimaatfonds.

Bulent Ogretmen en Kenan Dogan

Buren opgetrommeld

Bulent: ‘Ik wilde graag zonnepanelen omdat je zo jouw bijdrage doet aan duurzaamheid. Ik wil dat de wereld voor m’n kinderen en kleinkinderen leefbaar blijft. Met dat idee ben ik begonnen. Als m’n kinderen later vragen: Hoe kon de klimaatverandering gebeuren? Dan kan ik tenminste zeggen dat ik mijn best gedaan heb om het te voorkomen.’

‘Nu is een bijkomend voordeel dat het ook financieel aantrekkelijk is. Kenan en ik hebben samen de buren bij elkaar getrommeld. We hebben niet gewacht op de twijfelaars. Toen we 52 zonnepanelen bij elkaar hadden hebben we de knoop doorgehakt en zijn we het gewoon gaan doen.’

52 zonnepanelen op VvE De Achterplaats in Moerwijk

Een bijdrage van het Klimaatfonds

Het Klimaatfonds investeert in lokale projecten die leiden tot minder CO2-uitstoot. De financiële bijdrage van het fonds wordt per situatie berekend. Bij zonnepanelen komt het neer op ongeveer € 30,- per zonnepaneel.

Het Klimaatfonds is er voor VvE’s, bewonersverenigingen, maatschappelijke organisaties en instellingen zonder winstoogmerk. Lees meer op www.klimaatfondslokaal.nl/denhaag.