Optie 2: Financieren met een hypotheek 

Bij het afsluiten van een bestaande of nieuwe hypotheek is het mogelijk om energiebesparende maatregelen mee te financieren. Sinds 2018 kunt u tot maximaal 100% van de waarde van uw woning financieren met een hypotheek. Wanneer u uw woning energiezuiniger maakt, kunt u tot 106% van de van de waarde van de woning lenen. Het bedrag dat u boven de 100% leent moet  u wel aan energiebesparende maatregelen besteden. In sommige gevallen levert een beter energielabel bovendien een lagere hypotheekrente of zelfs een extra rentekorting op.

Nationale Hypotheekgarantie

Ook voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie gelden ruimere voorwaarden bij verduurzaming. De NHG-kostengrens is  per 1 januari 2020 € 310.000. Voor woningen met energiebesparende voorzieningen is de kostengrens 6% hoger, namelijk € 328.600. De extra financieringsruimte moet u wel besteden aan energiebesparende investeringen.

Optie 3: Financiering met een kortlopende lening

Er zijn verschillende kortlopende leningen beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die hun woning willen verduurzamen. Deze leningen maken investeren in energiebesparing voor u als particuliere woningeigenaar extra interessant door de aantrekkelijke voorwaarden.

Tip:  Win professioneel financieel advies in

Wilt u weten welke oplossing het beste past bij uw situatie? Neem dan contact op met een financieel adviseur.

Gemeentelijke Kredietbank

Bent u inwoner van Den Haag en kunt u niet terecht bij commerciële geldverstrekkers? Misschien kunt u bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) wel een lening  of een hypotheek afsluiten.

Geld lenen bij GKB

Afhankelijk van uw situatie kunt u misschien bij de GKB een lening afsluiten om uw woning te isoleren of om andere energiebesparende maatregelen te betalen.

Wilt u weten wat er in uw situatie mogelijk is? Kom dan langs op de Korte Lombardstraat 11 en krijg vrijblijvend advies (dagelijks geopend tussen 9.00 en 14.00).

Hypotheek oversluiten bij GKB

Afhankelijk van uw situatie kan het mogelijk zijn om een hypotheek over te sluiten bij de Gemeentelijke Kredietbank. Mogelijk kunt u een deel van de hypotheek gebruiken om er energiebesparende maatregelen mee te betalen. Ook wanneer u (voldoende) overwaarde op uw woning heeft, dan kunt u dit mogelijk gebruiken voor duurzame investeringen in uw woning.

Wilt u weten wat er in uw situatie mogelijk is? Bel met de afdeling Hypotheek & Advies (H&A),  telefoon (070) 752 82 90.

Woning in een VvE? 

Is uw woning onderdeel van een VvE? Ook voor VvE’s bestaan financieringsmogelijkheden. U sluit dan als VvE een lening af.

Haagse VvE’s tot 8 appartementen komen in aanmerking voor een lening vanuit het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag, een VvE-lening voor onderhoud en verduurzaming.

VvE’s vanaf 8 appartementen komen in aanmerking voor een Energiebespaarlening vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds. Met dit fonds kunt u energiebesparende maatregelen en bijbehorend noodzakelijk onderhoud betalen.

Energiesubsidiewijzer

Op Energiesubsidiewijzer.nl vindt u een overzicht van de landelijke en gemeentelijke subsidie-  en financieringsmogelijkheden.