Zonnepanelen op uw bedrijfsdak

Benieuwd naar de kansen van zonne-energie op het dak van uw bedrijfspand? Doe de gratis dakscan en krijg zicht op haalbaarheid en rendement.

Zonne-energie is goed voor uw portemonnee én voor de planeet. Met zonnepanelen kunt u energie opwekken voor eigen verbruik. Daarnaast kunt u mogelijk geld verdienen door energie terug leveren aan het net. Lees meer over het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand op de website van RVO.

Combineer zonnepanelen met een groen dak

Zonnepanelen leveren meer rendement op door de aanleg van groen. Zonnepanelen die erg heet worden wekken minder energie op en de beplanting werkt verkoelend. Lees meer over de combinatie van zon en groen op de website van de provincie Zuid-Holland. Lees de meest gestelde vragen over groene daken en de tips bij het aanvragen van subsidie.

Doe de dakscan

Op de website van SolarCity DenHaag kunt u in drie minuten gratis en vrijblijvend een online dakscan doen. Daarnaast levert SolarCity Den Haag persoonlijk advies op maat met een haalbaarheidsonderzoek. Dit brengt zowel de technische als financiële mogelijkheden in beeld. Een SDE++-subsidieaanvraag is ook inbegrepen.

Voor de eerste 75 haalbaarheidsonderzoeken via SolarCity vergoedt de gemeente de helft van de kosten. SolarCity Den Haag is een collectief van marktpartijen in samenwerking met de gemeente Den Haag.

SolarCity Den Haag begeleidt ondernemers bij de aanschaf van zonnepanelen. Jelle Beekhuis van Renault Zeeuw & Zeeuw: ‘Dit neemt ons veel werk uit handen.’ Lees het hele verhaal

Uw dak verhuren

Elk groot dak zonder zonnepanelen is een gemiste kans. Wilt u niet zelf aan de slag? U kunt ook een lokale energiecoöperatie uitnodigen om zonnepanelen op uw dak te leggen. Hiermee investeert u in een duurzame omgeving en in de relatie met omwonenden die aan het project deelnemen. Stuur een e-mail naar dakenjacht@denhaag.nl en de gemeente brengt u in contact met een energiecoöperatie bij u in de buurt.

Heeft uw dak onvoldoende draagkracht voor zonnepanelen? Bij het verstevigen van uw dak kunt u gebruik maken van de subsidie Zonnig Zuid-Holland.

Check of u een vergunning nodig heeft

Is uw bedrijfspand een monument of gevestigd in een gebied met beschermd stadsgezicht? Controleer dan of u een vergunning nodig heeft. Voor zonnepanelen kan dat online bij het Omgevingsloket.

Heeft u een vergunning nodig? Lees waar u bij de aanvraag op moet letten in de Toelichting. De afdeling Vergunningen en Toezicht van de gemeente heeft een gratis spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunt u vragen stellen. Maak een afspraak via telefoonnummer 14070.

Hoe betaalt u het?

Voor de aanleg van zonnepanelen en groene daken bestaan subsidies en steunmaatregelen. Bekijk hiervoor de pagina subsidies voor ondernemers.

Bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen kunt u bovendien de btw terugvragen bij de Belastingdienst.

Inspiratie