Bespaaractie voor ondernemers

Wilt u geld en energie besparen? Doe dan mee met de Bespaaractie voor ondernemers. Via deze collectieve inkoopactie helpt de gemeente u om onder andere ledlampen, aanwezigheidsmelders en/of een hybride warmtepomp te kopen en te laten installeren. Dat is goed voor het milieu, voor de stad, en voor uw eigen bedrijf.

Veelgestelde vragen

 • De Bespaaractie voor ondernemers in 5 stappen:

  1. Meld u vandaag nog aan op de actiewebsite. Meedoen is gratis en vrijblijvend. U beantwoordt een paar vragen over uw bedrijf, zodat we u een passend aanbod kunnen geven. Aanmelden duurt maximaal 5 minuten, en kan nog tot 28 november.
  2. Bieding door gekwalificeerde installateurs. De gekwalificeerde installateur biedt energiebesparende producten aan tegen een eerlijke prijs, goede kwaliteit en garantievoorwaarden.
  3. Persoonlijk aanbod: u beslist. U ontvangt een e-mail met link naar uw online aanbod. Het aanbod geeft een indicatie van de kosten, wat u kunt besparen en welke subsidies er voor u zijn.
  4. Bezoek door installateur. Als u het aanbod accepteert, controleert de installateur tijdens een technisch bezoek of de producten in uw zaak geplaatst kunnen worden en wordt er een definitieve offerte gemaakt.
  5. Installatie door erkende installateur. Gaat u akkoord met de definitieve offerte, dan plaatst de installateur de slimme producten. Na installatie begint u met besparen. Zo verdient u de aanschaf van uw producten vanzelf terug.
 • Een energieverbruiksmanager

  Dit is een display of app waarop u per dag kunt zien hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt in uw bedrijfspand. Geen tool die u directe besparing geeft, maar makkelijk te installeren en geeft u wel de noodzakelijke inzichten om te gaan besparen.

   

  Zo weet u precies waar u echt het verschil kunt maken in uw situatie en kunt u in de gaten houden hoe uw energieverbruik zich ontwikkelt over tijd. Volgens Milieu Centraal levert het hebben van een energieverbruiksmanager gemiddeld zelfs zo’n 3% besparing op gas- en elektriciteitsverbruik.

   

  Het enige wat u nodig heeft is een slimme meter. Daar wordt de energieverbruiksmanager dan op aangesloten.

   

  Tochtwering

  Een andere relatief goedkope maatregel is tochtwering. Door de tocht die uw bedrijfspand binnenkomt, daalt de temperatuur. Hierdoor moet er meer gestookt worden om het pand warm te krijgen. Verspil minder energie door oplossingen die helpen bij het tegengaan van onnodig energieverbruik. Denk hierbij aan deurdrangers, kierdichting en isolatie van de warmteleidingen.

   

  Radiatorventilatoren

  Dit is een smalle ventilator die aan de onderkant tussen de platen van de radiator wordt geplaats. De ventilator gaat vanzelf aan en uit op basis van de temperatuur van de radiator. Zodra de radiatorventilator aan gaat, blazen de ventilatoren lucht langs de warme radiator de ruimte in. Hierdoor bereikt de ruimte sneller de gewenste temperatuur, hoeft de cv-ketel minder hard te werken en verbruikt u dus minder energie.

   

  De ventilator is erg zuinig en daarmee duurzaam in gebruik. De netvoeding is verliesvrij, als de ventilator niet in bedrijf is, verbruikt u niets. Ook maken ze weinig geluid: ongeveer 20 decibel.

   

  Hybride convector-radiatoren

  Hybride convectoren maken net als radiatoren gebruik van warm water om een kamer op te warmen maar bevatten minder water dan traditionele radiatoren. Het verwarmingselement zuigt koude lucht aan en warmt die op. De warme lucht stijgt tot aan het plafond, koelt af en zakt opnieuw, zodat het proces zich kan herhalen. De omgeving warmt gelijkmatiger op dan bij een normale radiator en er is minder energie nodig.

   

  Daarnaast houdt de hybride convector rekening met de omgeving. Als de temperatuur in de kamer ineens stijgt, door bijvoorbeeld de zon of een oven, dan reageert de radiator meteen. Zo blijft hij niet onnodig door verwarmen.

   

  Ledverlichting

  Ledverlichting is de eenvoudige en effectieve oplossing om te starten met besparen op uw energieverbruik. Deze lampen zijn energiezuinig en gaan 25x langer mee dan oude gloeilampen.

   

  De gemiddelde LED heeft een levensduur van 50.000 uur. Dit komt neer op een levensduur van 11,4 jaar als het licht 12 uur per dag brandt. U hoeft de ledverlichting dus zelden te vervangen. Dat is een besparing voor uw portemonnee en ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

   

  Aanwezigheidsmelders

  Dit zijn elektronische apparaten met een sensor die reageert op beweging. Hierdoor kan het aan- en uitzetten van de verlichting automatisch geregeld worden. Het licht gaat aan als er iemand in de ruimte is en uit als er niemand in de ruimte is. Uw lampen staan dan nooit meer onnodig aan. Vooral in een hal, toilet of bijvoorbeeld in een magazijn is dat een snelle en praktische upgrade.

   

  Een warmtepomp

  Een grotere investering die ook meer energie bespaart is de (hybride) warmtepomp. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming in uw bedrijfspand. Hierdoor bespaart u met een hybride lucht/water warmtepomp al snel 40% tot 60% op uw gasverbruik. Met een all electric lucht/water warmtepomp heeft u zelfs helemaal geen gas meer nodig. Er zijn verschillende soorten lucht/water warmtepompen, maar de werking is in essentie hetzelfde. De warmtepomp bestaat uit twee delen, een buitenunit en een binnenunit, die met elkaar verbonden zijn met leidingen, gevuld met een vloeistof. Met de buitenunit wordt warmte uit de buitenlucht gehaald. De binnenunit zorgt er op zijn beurt voor dat deze warmte aan het water in de cv leidingen wordt afgegeven.

   

  Duurzame terrasverwarming voor horeca

  Het horecaterras is duurzamer te verwarmen met verwarmde kussens. De verwarmde zitplaatsen zorgen ervoor dat u als horecaondernemer ook bij lagere temperaturen gasten comfort kunt bieden. De kussens geven alleen warmte af als er iemand op zit. Het gebruik van deze kussens bespaart tot wel 95% aan energie in vergelijking met de huidige gangbare verwarmingssystemen. Bij interesse wordt er met een warmtecoach gekeken wat verwarmde kussens voor uw terras kunnen betekenen. Zo weet u dus altijd vooraf wat u bespaart. De kussens worden op maat gemaakt, zodat het verwarmde terras een verlengstuk is van uw zaak. (Bij interesse worden uw gegevens gedeeld met de uitvoerende partij van dit project)

 • De actie wordt uitgevoerd door iChoosr en Hennink Installatietechniek.

   

  iChoosr

  iChoosr is expert in groepsaankopen voor ondernemers en consumenten. Dit doet zij samen met bijvoorbeeld gemeenten en de Vereniging Eigen Huis. Als specialist in het organiseren van groepsaankopen zorgt iChoosr voor heldere informatie en goede kwaliteit en garanties van leveranciers. iChoosr is volledig onafhankelijk van leveranciers en andere partijen.

   

  iChoosr heeft eisen opgesteld ten aanzien van de kwaliteit van de producten, de installatie en de algemene- en garantievoorwaarden. Op basis van dit eisenpakket zijn alle installateurs die willen deelnemen vergeleken en is gekozen voor een samenwerking met een betrouwbare installateur. Deze installateur draagt zorg voor de inkoop van de producten en de installatie ervan. Zij zijn uitgebreid getoetst op hun bedrijfsvoering.

   

  Hennink Installatietechniek

  Voor deze actie is Hennink Installatietechniek uit Den Haag geselecteerd. Zij verzorgen een eerlijk aanbod met garantie voor de verschillende energiebesparende maatregelen. Hennink is al ruim 35 jaar dé specialist op het gebied van installatietechniek. Hun motto naar hun eigen mensen is: voer alle werkzaamheden uit, zoals u deze ook thuis verwacht. Dat begint bij een nette begroeting en een verzorgde uitstraling en eindigt bij het opgeruimd achterlaten van het huis na afronding van de installatie.

De uitvoerende partijen

Ook interessant voor ondernemers