Haagse horeca verspilt minder voedsel door Food Waste Challenge

Het tegengaan van voedselverspilling loont. Zeven hotels uit de regio Den Haag probeerden acht weken lang het voedselafval van hun ontbijtbuffet te verminderen. Het resultaat: ruim 40 procent minder verspilling. Over een jaar gerekend zou dit neerkomen op een besparing van 9.181 kilo voedsel (ter waarde van € 70.108,-) en ruim 18.000 kilo CO2-uitstoot.

Ontbijtchef Ning van Mercure Hotel Den Haag Central deed mee aan de Food Waste City Challenge

Ontbijtchef Ning van Mercure Hotel Den Haag Central

De hotels die meededen aan de Food Waste Challenge zijn The Hague Marriott Hotel, Hampshire Hotel Delft Centre, Mercure Hotel Den Haag Central, Inntel Hotels Marina Beach, Golden Tulip Zoetermeer Den Haag, Stayokay Hostel Den Haag en The Student Hotel Den Haag. Zij nemen ook deel aan de gemeentelijke duurzaamheidskring voor hotels in Den Haag. De gemeente ontwikkelde het programma voor de challenge samen met Wastewatchers en de Rabobank.

Ook minder voedsel verspillen in uw horecabedrijf?

Deze mooie resultaten  vragen natuurlijk om meer. Heeft u een horecabedrijf in Den Haag en wilt u ook meedoen aan de Food Waste Challenge? Meld u dan aan via duurzaamondernemen@denhaag.nl